Genoeg vir 4 mense
Bestandele:
7 – 8 middelslag baby marrows, in stukke van ongeveer 5 cm gesny
6 groterige aartappels, geskil en in kwarte gesny
Sout
1 1/2 teelepels aangemaakte mosterd
2 eetlepels witasyn
Sout en varsgemaalde swartpeper
90 ml olyfolie
1 knoffelhuisie, fyngekap
1 eetlepel varsgekapte pietersielie (of 1 teelepel droë)
1 teelepel droë origanum
Metode:
Bring `n kastrol soutwater tot kookpunt en sit die baby marrows daarin. kook vir ongeveer 7 – 10 minute tot sag, maar nie papsag nie. Dreineer en hou eenkant warm. kook die aartappels in soutwater tot net – net sag. Dreineer en hou eenkant warm. Plaas die mosterd in `n klein bakkie en voeg die asyn by. Geur met sout en peper en voeg die res van die bestanddele by. Klits liggies met `n vurk totdat die mengsel begin dik word. Meng die aartappels en baby marrows in `n mooi slaaibak en gooi die slaaisous oor. Meng liggies en bedien onmiddelik.
Wenk:
As jy verkies, kan jy die slaai ook koud voorsit.