Tot Sy eer.
Search

Lemon Curd Tertjies

Lemon curd: Smelt 125 gr botter oor lae hitte, klits sap en fyn gerasperde skil van 4 suurlemoene, 5 groot eiergele en 1 k suiker saam in ‘n beker. Voeg stadig by botter terwyl jy met draadklitser roer. Kook saggies, roer aanhoudend, vir 10 minute tot dik. Laat eenkant afkoel.    Maak meringue van 5 eierwitte wat jy styg klop met 1 t kremetart en knippie sout, skep halwe k strooisuiker lepel vir lepel by terwyl jy klits. Klits tot stywe punte vorm.  Skakel oond op 200 gr C.  Neem 6 gaar broskors tertdoppies en plaas op bakplaat, skep lemon curd in en bedek met meringe. Bak vir 8-10 minute tot meringue goudbruin verkleur.   Koel af en bedien.

Deel dit!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Druk
Epos